067 000 488 - informacije & rezervacije

SARAJEVO

31.12.-02.01.2018. :: 3 DANA
po osobi 75

Destinacija

Bosna i Hercegovina, Grad Sarajevo

Sarajevo je glavni grad države Bosne i Hercegovine. Ono je njen administrativni, privredni, kulturni, univerzitetski i sportski centar. Sarajevo je smješteno na prostoru Sarajevskog polja, koje je okruženo planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku, te srednjim planinama i međudolinskim rtovima na sjeveru i sjeverozapadu. Prosječna nadmorska visina Sarajevskog polja je 500 m.

Susretom Istoka sa Zapadom nastalo je Sarajevo, grad suživota i tolerancije. Ovo područje bilo je naseljeno još prije četiri hiljade godina, o čemu svjedoče ostaci specifične butmirske kulture. Naselje Butmir u Sarajevskom polju je najpoznatije neolitsko praistorijsko nalazište civilizacije na teritoriji Balkana, koja je ovdje bila prisutna između 2400. i 2000. godine prije nove ere. Značajne arheološke iskopine iz 1893. godine otkrile su postojanje 95 zemunica, brojne primjerke kamenog oružja, keramičkog posuđa, ljudske i životinjske figurine te druge senzacionalne primjerke keramičke proizvodnje.

Sarajevo, uz sve ostalo, poznato je i kao grad u kojem je izvršen atentat na prestolonasljednika Austro-Ugarske monarhije Franju Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju Hohenberg, što je bio neposredan povod za početak Prvog svjetskog rata. Kruna socijalističke Jugoslavije bile su XIV zimske olimpijske igre 1984. godine. Prema riječima predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Huana Antonija Samarancha bila je to najbolje organizovana olimpijada do tada, a Sarajevo je ušlo u malu porodicu olimpijskih gradova.

Osam godina poslije olimpijade grad je bio pod opsadom punih 1425 dana. Grad se prkosno podigao iz pepela, dostojno braneći titulu evropskog Jerusalema. Sarajevo nije pobijedilo samo zato što je opstalo, nego i što je sačuvalo svoje principe.

Danas, u svom novom-starom ruhu, ono nudi dobrodošlicu svakom putniku dobronamjerniku i prava je poslastica za oči i dušu onoga koji u njega kroči.

Posljednjih godina vodeći turistički svjetski časopisi (Lonely Planet, National Geographic Traveller...) preporučuju Sarajevo kao jednu od najprivlačnijih novih turističkih destinacija u svijetu.


Aranžman

UKRATKO O ARANŽMANU
Polazak: 31.12.2017.
Povratak: 02.01.2018.
Vrsta prevoza: BUS
Broj noćenja: 2
Cijena aranžmana: 75 EUR - za prijave do 01. oktobra

...doček Nove Godine u prelijepom Sarajevu, mogućnost odlaska na olimpijsku ljepoticu Jahorinu, uživanje na čuvenoj Baščaršiji, obilazak poznatog izletišta Vrelo Bosne..

ULTRA FIRST MINUTE cijena za parove 75,00 EUR važi za prijave do 01.10. !!!

ULTRA FRIST MINUTE cijena 85,00 EUR važi za prijave do 01.10. !!!

1. DAN

Sastanak grupe na parkingu iza Tehničkih fakulteta (pored trim staze) u 01:00h. Polazak u 01:20h. Putovanje preko Nikšića, Vraćenovića, Gacka sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe, kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i odlazak u obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodiča: centar grada i istorijski najznačajniji dio – čuvenu Baščaršiju (ukoliko obezbijedimo rani check in – prvo idemo u hotel pa u obilazak). Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku, restoran ili na trg na doček Nove Godine (prevoz iz hotela do grada/diskoteke obezbijeđen – individualni povratak u hotel). Noćenje.

2. DAN

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na olimpijsku ljepoticu – planinu i ski centar Jahorinu. Cjelodnevno uživanje na Jahorini i povratak za Sarajevo u 16:30h. Uveče mogućnost fakultativnog izlaska u neku od diskoteka ili restorana na reprizu dočeka. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do grada. Slobodno vrijeme za shoping i uživanje u gradu ili fakultativni odlazak na čuveno izletište – Vrelo Bosne. U 15:00h polazak ka Crnoj Gori. Putovanje preko Foče, Gacka i Nikšića, sa pauzama za odmor po potrebi grupe, kao i za rješavanje graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima. Kraj programa.

- Prevoz autobusima najviše turističke klase na navedenim relacijama

- Uslugu 2 noćenja sa doručkom u 1/ 2 i 1/3 sobama u hotelu 3* u Sarajevu

- Obilazak Sarajeva u pratnji lokalnog turističkog vodiča

- Usluge pratioca grupe iz agencije

- Organizacione troškove putovanja

- Fakultativne izlete

- Međunarodno putno zdravstvemo osiguranje (5 EURA obezbjeđuje agencija)

- Doplata za jednokrevetnu sobu 15,00 EUR /p>

# NAČIN PLAĆANJA: Mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim što je potrebno uplatiti 40 eura kao potvrdu rezervacije najkasnije 7 dana od dana prijave, a zadnju ratu najkasnije 5 dana prije putovanja.

* Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

* Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa.

* U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava.

* Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

* Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

* Licenca Ministarstva turizma broj 411.

SMJEŠTAJ: HOTEL BEOGRAD 3 *** - Istočno Sarajevo, 8 km od Baš Čaršije. Iako je hotel na malo većoj udaljenosti od centra grada i starog jezgra – Baščaršije, program je koncepiran tako da Vam je vrijeme ispunjeno, a naš autobus na raspolaganju za prevoz do centra grada. Našim putnicima ćemo obezbijediti i popust na taksi, kako bi u svakom trenutku mogli povoljno da stignu do centra Sarajeva. Ljubazno osoblje stoji Vam na raspolaganju 24h dnevno kako bi Vaš boravak u hotelu "Beograd" bio što udobniji i ostao Vam u nezaboravnom sjećanju. Hotel "Beograd" udovoljiće željama i najprobirljivijih gostiju. O kvalitetu hotela i njegove smještajne i gastronomske ponude, svjedoči i priznanje "Zlatna turistička ruža" - 3. mjesto za sezonu 2006/2007 u konkurenciji od preko 2000 ugostiteljskih objekata u Bosni i Hercegovini. Više detalja o hotelu možete naći na njihovom zvaničnom web sajtu: http://www.hotel-beograd.com/


Uz aranžman važe 'Opšti uslovi putovanja' Agencije 'Elite Events'
  • U Agenciji, uz aranžman, možete realizovati i kupovinu polise putničkog zdravstvenog osiguranja (PZO)!
  • Informacije i rezervacije: +382 67 000 488

Elite Events

Rezervišite Vaše mjesto na vrijeme!

Pratite nas na DRUŠTVENIM MREŽAMA: