067 000 488 - informacije & rezervacije

SARAJEVO & MOSTAR

04.11. - 05.11.2017. :: 2 DANA
po osobi 69

Destinacija

Bosna i Hercegovina, Grad Sarajevo

Sarajevo je glavni grad države Bosne i Hercegovine. Ono je njen administrativni, privredni, kulturni, univerzitetski i sportski centar. Sarajevo je smješteno na prostoru Sarajevskog polja, koje je okruženo planinama Bjelašnicom i Igmanom na jugozapadu, Trebevićem na jugoistoku, te srednjim planinama i međudolinskim rtovima na sjeveru i sjeverozapadu. Prosječna nadmorska visina Sarajevskog polja je 500 m.

Susretom Istoka sa Zapadom nastalo je Sarajevo, grad suživota i tolerancije. Ovo područje bilo je naseljeno još prije četiri hiljade godina, o čemu svjedoče ostaci specifične butmirske kulture. Naselje Butmir u Sarajevskom polju je najpoznatije neolitsko praistorijsko nalazište civilizacije na teritoriji Balkana, koja je ovdje bila prisutna između 2400. i 2000. godine prije nove ere. Značajne arheološke iskopine iz 1893. godine otkrile su postojanje 95 zemunica, brojne primjerke kamenog oružja, keramičkog posuđa, ljudske i životinjske figurine te druge senzacionalne primjerke keramičke proizvodnje.

Sarajevo, uz sve ostalo, poznato je i kao grad u kojem je izvršen atentat na prestolonasljednika Austro-Ugarske monarhije Franju Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju Hohenberg, što je bio neposredan povod za početak Prvog svjetskog rata. Kruna socijalističke Jugoslavije bile su XIV zimske olimpijske igre 1984. godine. Prema riječima predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Huana Antonija Samarancha bila je to najbolje organizovana olimpijada do tada, a Sarajevo je ušlo u malu porodicu olimpijskih gradova.

Osam godina poslije olimpijade grad je bio pod opsadom punih 1425 dana. Grad se prkosno podigao iz pepela, dostojno braneći titulu evropskog Jerusalema. Sarajevo nije pobijedilo samo zato što je opstalo, nego i što je sačuvalo svoje principe.

Danas, u svom novom-starom ruhu, ono nudi dobrodošlicu svakom putniku dobronamjerniku i prava je poslastica za oči i dušu onoga koji u njega kroči.

Posljednjih godina vodeći turistički svjetski časopisi (Lonely Planet, National Geographic Traveller...) preporučuju Sarajevo kao jednu od najprivlačnijih novih turističkih destinacija u svijetu.

Bosna i Hercegovina, Mostar

Mostar je kulturno i privredno središte Hercegovine te upravno sjedište Hercegovačko-Neretvanskog kantona. Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima), na obalama rijeke Neretve. Grad je poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16. vijeku. Stari most je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture svijeta.

Grad je najveći urbani centar u Hercegovini i peti grad po veličini u Bosni i Hercegovini.


Aranžman

UKRATKO O ARANŽMANU
Polazak: 04.11.2017.
Povratak: 05.11.2017.
Vrsta prevoza: BUS
Broj noćenja: 1
Cijena aranžmana: 69 EUR

Smještaj u hotelu RADON PLAZA sa 5* (u cijenu uključeno i korišćenje Spa centra bazena, teretane i saune)

1. DAN (Subota 04.11.2017.)

Sastanak grupe ispred hotela Podgorica u 06:45h. Polazak u 07:00h. Putovanje preko Nikšića ka Sarajevu sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe, kao i rješavanje graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Sarajevo u oko podna, obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodiča: centar grada i istorijski najznačajniji dio – čuvenu Baščaršiju. Smještaj u hotel oko 13:30h. Slobodno vrijeme za odmor u jednom od najboljih hotela u BiH i uživanje u svim njegovim sadržajima: bazena, saune, teretane, SPA centra... U večernjim časovima mogućnost zajedničkog odlaska u noćni provod u neku od Sarajevskih diskoteka. Noćenje.

2. DAN (Nedelja 05.11.2017.)

Doručak u fenomenalnom restoranu Hotela Radon Plaza sa kog se pruža predivan pogled na cijeli grad(od 06 do 10h). Slobodno vrijeme za uživanje u hotelu do 12h. Pakovanje i Napuštanje hotela u 12:00h, odlazak za Mostar... Kraći obilazak grada sa vodičem, nakon čega ćete imati slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u ovom prelijepom gradu do 17:45h. U 18:00h okupljanje grupe i polazak za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu oko 22.00h. Kraj programa.

- Prevoz autobusima turističke klase na navedenim relacijama

- Uslugu 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u hotelu RADON PLAZA 5* u Sarajevu

- Obilazak Sarajeva i Mostara u pratnji lokalnog turističkog vodiča

- Usluge pratioca grupe iz agencije

- Organizacione troškove putovanja

- Korišćenje Spa centra bazena, teretane i saune

- Obavezno Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje (samostalno ili u agenciji) 3 €

• Minimum za realizaciju ovog programa je 45 prijavljenih putnika. Krajnji rok za otkaz putovanja od strane agencije je do 5 dana pred polazak na putovanje.

• Prilikom prijave neophdono je uplatiti avans od 30 EUR, a ostatak najkasnije do 7 dana pred polazak na putovanje

• Za ulazak u Bosnu Crnogorskim državljanima je dovoljna Lična karta.

• U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava.

• Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

• Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

• Putnici sami biraju svoje mjesto u autobusu.

* Licenca Ministarstva turizma broj 411.

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 20 €


Uz aranžman važe 'Opšti uslovi putovanja' Agencije 'Elite Events'
  • U Agenciji, uz aranžman, možete realizovati i kupovinu polise putničkog zdravstvenog osiguranja (PZO)!
  • Informacije i rezervacije: +382 67 000 488

Elite Events

Rezervišite Vaše mjesto na vrijeme!

Pratite nas na DRUŠTVENIM MREŽAMA: